Bölümümüzü Tercih Edecek Adayların Dikkatine
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, çok farklı alanlar ile ilgili ihtisaslaşma olanağına sahip olduğundan, günümüzde mezunlarına yeni gelişen teknolojiler ile birlikte çok farklı sektörlerde çalışma fırsatı sağlamaktadır.
Günümüz araçları için en kritik konu olan silikon esaslı elektronik çiplerin üretilmesi, yine günümüz elektrikli araçlarında kullanılan bataryalar için yüksek depolama kapasitesine sahip malzemelerin üretilmesi, yenilenebilir enerji için çok kritik olan güneş panellerinin ve rüzgâr tribünü kanatlarının üretilmesi, Uzay ve havacılık sektörüne yönelik yüksek sıcaklığa dirençli, hafif ve mukavemetli parçaların üretilmesi, sağlık sektörüne yönelik metalik, seramik ve polimerik esaslı implant malzemelerinin üretilmesi, gıda sektörünün en önemli parçalarından olan ambalaj malzemelerinin üretilmesi ve buna benzer daha bir çok sektör örnek olarak gösterilebilir.
Bölümümüz Türkiye’nin en güzel ve öğrenci dostu şehirlerarasında yer alan İzmir’de yer almakta olup, %100 İngilizce eğitim vermektedir. Bölümümüz bünyesinde yurt içi, yurtdışı doktoralı ve uzun dönemli yurtdışı araştırma tecrübelerine sahip öğretim üye ve elemanlarına sahiptir. Üniversitemiz Atatürk Organize Sanayi Bölgesine çok yakın konumda olmanın bir avantajı olarak sektörle iç içe bir ortama sahiptir. Mezunlarımız çok farklı sektörlerde (Döküm, Toz Metalurjisi, Kaplama, Polimer, Kompozit, biyomedikal vb) ve üniversitelerde akademisyen adayı olarak meslek hayatlarını sürdürmektedir. İlk mezunlarımızdan birisi de hali hazırda Almanya'da Berlin'de TESLA firmasında çalışmaktadır. Ayrıca birçok öğrencimiz Erasmus ile Avrupa'ya gidebilmektedir ve birçok mezunumuz da Almanya, İsveç, Polonya gibi ülkelerde yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.
Öğretim üye ve elemanlarımız bölümümüzü tercih edecek siz değerli adaylar için gelişen teknoloji ve bilgiler ışığında her gün kendilerini yenilemeye devam edecektir.
Mezun olan öğrencilerimizden bazılarının çalıştığı kurumlar;
Ravago Kimya, İzmir
Serel Seramik, Manisa
İnci Akü, Manisa
Opak Kaynak, Ankara
Standart Profil, Manisa
Sentes-Bir AS, İzmir
Bremen Üniversitesi(yüksek lisans) Almanya
Gates Otomotiv, İzmir
Tüpraş (2244 programı), İzmir
İYTE Malzeme Bilimi (Asistan)
Bosch, Bursa
Dokuz Eylül Üni. (yüksek lisans)
Budin Kimyevi Maddeler, İzmir
CMS Jant, İzmir
Cevher Jant, İzmir
Eczacıbaşı, İstanbul
Tübitak Bigem, Gebze
TPI Kompozit (2244), İzmir
Muğla Üni. Malzeme Müh. (Asistan)
TYH Tekstil, İzmir
Alpar Metal, İzmir
Farper Kimya, İzmir
İntegra 96
Sentes-Bir AS, İzmir
Polonya (yüksek lisans)
Dizayn Kalite Mühendislik, İstanbul
KDS Pres, İzmir
Budin, İzmir
Keba, Manisa
Norm Civata, İzmir
Varzene Metal, İzmir
İKÇÜ Malzeme Müh. Yüksek lisans
İKÇÜ Malzeme Müh. Yüksek lisans
Keba Otomotiv, Manisa
CMS Jant, İzmir
Koton, İzmir
KTH Royal Akademie, Hollanda
Genba Rüzgar Enerjisi, Balıkesir
Ellamp Otomotiv, İzmir
İTÜ yüksek lisans
Genba Rüzgar Enerjisi, Balıkesir
CMS Jant, İzmir
Çelikbilek Sabunculuk
Phillip Morris, İzmir
Nemak Döküm, İzmir
Nemak Döküm, İzmir
BNS Kalıp, Adana
Şafak Döküm, İzmir
Atlas Enta, İzmir
Sentes-Bir AS, İzmir